2015. január 24., szombat

Templomi hirdetés - Évközi 3. vasárnap

1.    Február 1-én, azaz a jövő vasárnap, a délután 4 órás szentmise után ½ 5-től, a szerzetesi hivatások világnapjára készülőben, itt a ferences templomban megtartjuk a Szent Ferenc rendjéről szóló előadás 2-ik részét, az erdélyi ferences rendtartomány kolostorainak az ismertetőjét. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
2.    Február 2-án, hétfőhöz egy hétre lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, amikor Egyházunk a szerzetesi hivatások világnapját ünnepli. Ebből az alkalomból szerzetesek és szerzetesnővérek közösen adnak hálát hivatásukért és imádkoznak újabb hivatásokért. A tavalyhoz hasonlóan erre az ünnepre az idén is meghívtuk Esztelnekre a régiónkban élő szerzetes nővéreket is, hogy együtt adjunk hálát hivatásunkért és újabb hivatásokért imádkozunk. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki csak teheti, jöjjön velünk együtt imádkozni, másokat is magával hozva, az aratás Urához eme ünnepi alkalommal. Az ünnepi szentmise délután 4 órakor gyertyaszenteléssel kezdődik, előtte 3 órától szentségimádást végzünk a szerzetesi hivatásokért. 
A gyertyaszentelésre hozzunk magunkkal gyertyát is.

3.    Február 11-én, a Lourdes-i Boldogasszony ünnepén van a betegek világnapja. Az erdélyi egyházmegyéből már évek óta e napon nagyon sokan zarándokolnak Csíksomlyóra, ahol az idősek és a betegek szentgyónás után fölvehetik a betegek szentségét az ünnepi ½ 11-es szentmise keretében. Az idén mi is szeretnénk szervezni egy autóbuszos zarándoklatot erre az alkalomra. A tervek szerint reggel 8 órakor indulnánk és a szentmise után jönnénk haza. Az útiköltség ára 25 lej lesz, aki részt szeretne venni ezen a zarándoklaton, az lehetőleg már a héten iratkozzon fel, hogy lássuk lesz-e megfelelő létszámú zarándok. Iratkozni a korábbi zarándoklathoz hasonlóan az üzletben lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése